NAJNOVIJE


ENI RUŽIĆ IZ ROVINJA DRUGA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU "ČAROBNA FRULA"

Srebro zlatnog sjaja za 12-godišnju Eni


Sa 97 od mogućih od 100 bodova, 12- godišnja Eni Ružić iz Rovinja odličnom je izvedbom pjesme "Vjerujem i znam" osvojila drugo mjesto u kategoriji malih pjevača od 10 do 12 godina na trećem izdanju međunarodnog dječjeg festivala "Čarobna frula" održanom u Zagrebu. Grand prix festivala otišao je u ruke riječkom duetu Luciji Stipanović i Sergeju Božiću za pjesmu "Kada odrastemo". Na ovogodišnjoj "Čarobnoj fruli" sudjelovali su pjevači od 6 do 15 godina iz osam zemalja.

Svojim srebrom zlatnog sjaja, Eni je na najbolji način zaokružila uspješnu glazbenu godinu. U kolovozu je s istom pjesmom za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuju Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić, osvojila grand prix na osmom međunarodnom dječjem festivalu "Raspjevane pahuljice" održanom u Mrkonjić Gradu. Upravo joj je ta festivalska pobjeda otvorila vrata novih festivala tako je i dobila poziv za sudjelovanje na zagrebačkoj "Čarobnoj fruli". Pjesmu "Vjerujem i znam" Eni je snimila u studiju Ivana Popeskića u Lovranu početkom lipnja, a u pripremi je snimanje spota.

- Pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon" sudjelovali su na sva tri izdanja zagrebačkog međunarodnog dječjeg festivala, prije Eni na pozornici "Čarobne frule" okušale su se Karla Havić i Nikolina Tončić i obje su u svojim kategorijama osvojile nagrade.

Eninim uspjehom motivirani smo za nove nastupe na novim festivalima u Somboru, Kopru i Novom Travniku, nabrojat

će voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat.

Iako pjeva tek dvije godine Eni je već ostvarila zapažene rezultate na županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" u Buzetu, "3,2,1 pjevaj" u Vodnjanu, "Raspjevanim pahuljicama" u Mrkonjić Gradu, a sada i zagrebačkoj "Čarobnoj fruli". Zahvaljujući predanom radu pri Udruzi "Mali veliki mikrofon" pod vodstvom Alana Poropata te dodatno s mentorima vokalne tehnike, profesoricama pjevanja Katarinom Jurić i Anom Jakšić iz Rijeke kao i kod profesora solo pjevanja Giorgia Sugara u Glazbenoj

školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli, rezultati ne izostaju. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter