Završeno Pistoriusovo sučeljavanje s tužiteljem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sučeljavanje južnoafričkog paraolimpijskog prvaka Oscara Pistoriusa, optuženog da laže o okolnostima ubojstva svoje djevojke 2013., s glavnim tužiteljem koje traje već peti dan završeno je u četvrtak, javlja France presse.

"Danas ćemo završiti unakrsno ispitivanje optuženika", rekao je u nastavku suđenja tužitelj Gerrie Nel koji neumorno rešeta športaša pitanjima, zamjerajući mu što daje "oprečne izjave" i "neprestano razmišlja što će odgovoriti". Oscar Pistorius (27) od srijede odgovara na tužiteljeva pitanja tihim glasom, a nekoliko puta se slomio pod navalom emocija pa se rasprava morala prekinuti.

"Ovo postaje sve nevjerojatnije i vi sve više prilagođujete činjenice kako suđenje napreduje", kritizirao ga je tužitelj pokušavajući shvatiti zašto je Pistorius ispalio četiri hitca u vrata kupaonice i što je točno čuo dok je pucao. Pistorius je, u suzama, uporno nijekao, opetujući neprestano da "to nije istina, to nije istina".

Suđenje je trebalo trajati od 3. do 20. ožujka, ali se otegnulo. U iduća dva tjedna očekuje se stanka a nastavak se planira 5. svibnja, na zahtjev tužiteljstva. Pistoriusova obrana je rekla da pristaje na takav vremenski raspored koji će joj omogućiti da od 5. do 16. svibnja dovede druge svjedoke i podnese nove dokaze. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter