Vozačica ubijena u potjeri na washingtonskom Capitolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dramatična policijska potjera za automobilom ulicama Washingtona od Bijele kuće do zgrade Kongresa završila je pucnjavom u četvrtak u kojoj su policajci ubili vozačicu dok su zastupnici radi sigurnosti bili zatvoreni u svojim prostorijama.

Identitet vozačice nije objavljen. "Osumnjičenica u vozilu ubijena je u pucnjavi", rekla je novinarima šefica washingtonske policije Cathy Lanier. Vozeći crni infiniti 34-godišnja žena je udarila u sigurnosnu barikadu ispred Bijele kuće, rekao je glasnogovornik američke tajne službe Ed Donovan. Potom je automobil, u kojem je bila i jednogodišnja djevojčica, pojurio uz aveniju Pennsylvania prema Capitolu gdje je zasjedao Kongres.

Policija je bila u potjeri za automobilom i pucala na njega. Auto se konačno zaustavio na križanju druge ulice i avenije Maryland, rekao je šef policije Capitola kim Dine.

"Mislim da je jedan od naših policajaca spasio dijete" koje je odvezeno u bolnicu, rekao je on. Dine je rekao kako izgleda da ovaj incident nema veze s terorizmom. Dvojica pripadnika snaga sigurnosti su ozlijeđena u incidentu, pripadnik tajne službe kojega je udario automobil ispred Bijele kuće te policijac capitolske policije čiji je auto udario u barikadu tijekom potjere koja je trajala nekoliko minuta.

Capitol pun zastupnika koji pokušavaju naći rješenje za proračunsku krizu i djelomični zastoj u radu saveznih vlasti bio je zakratko zatvoren tijekom incidenta. Izgleda da je samo policija upotrijebila vatreno oružje i nema naznaka da je ubijena vozačica uopće bila naoružana. Incident je zatresao Washington samo tri tjedna nakon što je jedan suradnik otvorio vatru u washingtonskom mornaričkom centru oko 2,4 km od Capitola ubivši 12 ljudi nakon čega ga je ubila policija. Capitolska policija, koja se smatra neophodnim osobljem, radi unatoč djelomičnom zastoju u radu savezne vlade, ali za to nisu plaćeni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter