Val hladnoće u većem dijelu SAD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg, susnježica i ledena kiša tijekom vikenda zahvatit će istočni dio SAD-a, a temperature će se na zapadu zemlje zadržati ispod ništice, upozorili su iz Državne meteorološke agencije, nakon što je u petak središnji dio zemlje pogodila oluja u kojoj je smrtno stradalo nekoliko ljudi.

Od Teksasa do Wisconsina zatvorene su škole, zbog poledice je prekinut promet, a stanovnici većih i manjih gradova u Teksasu, Arkansasu, Louisiani i Tennesseeju ostali su bez električne energije. U petak je u istome području zbog iznimno loših vremenskih uvjeta otkazano više od 1.900 letova u zračnim lukama, najviše u području oko Dallasa.

"Zbog niskih temperatura led će se zadržati i tijekom vikenda te onemogućiti rad na popravcima električnih vodova, zbog čega će mnogi i dalje ostati bez grijanja", stoji u e-mail poruci meteorologinje AccuWeather.com-a Meghan Evans.

Val hladnoće, niskih temperatura i padalina zahvatio je područje od teksaške granice s Meksikom do doline Ohia, a najteže je u području oko Dallasa te u zapadnom dijelu Kentuckyja. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter