Ukrajina: Pobunjenici odlaze s rubova Donjecka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proruski pobunjenici napuštaju svoje položaje na rubovima istočnog ukrajinskog grada Donjecka i povlače se prema njegovom središtu, izjavili su u srijedu ukrajinski vojnici dužnosnici.

Stanovnici su izjavili da su pobunjenici, koji žele neovisnost od Kijeva za regiju Donbasa, iskopali rovove u središtu Donjecka kod glavnog sveučilišta gdje žive u studentskom domu.

Ukrajinske snage natjerale su pobunjenike natrag u njihova dva glavna uporišta - Donjeck i Luhansk - zauzimajući sela i predgrađa oko njih.

"U Donjecku su pobunjenici masovno napustili svoje položaje i krenuli prema središnjem dijelu grada", priopćeno je iz stožera protuterorističke operacije Kijeva.

"Ne može se isključiti mogućnost da bi takvo njihove kretanje moglo ukazivati na širenje panike i pokušaje da napuste mjesto sukoba", ocjenjuje ukrajinski stožer

Stanovnici su rekli da su čuli granatiranje tijekom noći na srijedu te da je jedna granata pogodila kemijsku tvornicu u gradu i prouzročila požar. Sukoba tijekom noći bilo je i u Luhansku, kazali su dužnosnici u Kijevu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter