Ukrajina: Četvero mrtvih u pucnjavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri osobe, tri proruska naoružana separatista i jedan napadač, ubijeni su u nedjelju ujutro u pucnjavi blizu Slavjanska, na istoku Ukrajine, rekao je novinarima lokalni dužnosnik.

Do napada je došlo blizu kontrolne točke koju su postavili proruski militanti u selu Bilbasivka, nekoliko kilometara zapadno od Slavjanska, grada pod potpunom kontrolom proruskih separatista, dodao je lokalni dužnosnik Vjačeslav Ponomarev.

Desni sektor niječe ulogu u pucnjavi

Ukrajinski nacionalistički Desni sektor zanijekao je ulogu u pucnjavi u nedjelju u Slavjansku, no samoproglašeni proruski gradonačelnik toga grada od ruskog je predsjednika Vladimira Putina zatražio slanje vojnih snaga koje bi ondje održavale mir i red.

Pripadnici Desnog sektora za jutrošnji napad okrivljuju ruske specijalne snage. "Riječ je o bogohulnoj provokaciji Rusa: bogohulnoj, jer se napad dogodio u svetoj uskrsnoj noći za kršćane. Jasno je da su taj napad počinile ruske specijalne snage", rekao je za Reuters glasnogovornik Desnog sektora Artem Skoropadski.

Istodobno je samoproglašeni gradonačelnik Vjačeslav Ponomarjev na konferenciji za novinare održanoj u Slavjansku pozvao Putina da što prije "razmotri mogućnost slanja snaga za održanje mira koje bi branile stanovništvo od fašista", javlja AFP. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter