Ukrajina: Borbe se ponovo rasplamsale

Ilustracija (Reuters)
Ilustracija (Reuters)

Tenkovi ukrajinske vojske krenuli su u napad kako bi probili blokadu Donjecka koji je pod kontrolom proruskih separatista, javljaju u ponedjeljak agencije i dodaju da se radi o prvom većem sukobu dviju strana u tom području od rušenja malezijskog putničkog zrakoplova prošli tjedan.

Prema riječima vođe separatista, vladine snage pokušavaju prodrijeti u Donjeck, a borbe se vode u blizini željezničkog kolodvora. Najmanje četiri tenka i oklopna vozila pokušavaju ući u grad, kazao je Sergej Kavtaradze.

Glasnogovornik ukrajinske vojske potvrdio je da je operacija u tijeku, ali da ne može komentirati izvješća o postrojbama kod Donjecka.

"Aktivna faza protuterorističke operacije nastavlja se. Ne kanimo objaviti pojedinosti kretanja vojnika", rekao je Vladislav Seleznjov.

I dok međunarodno zgražanje i nevjerica oko sudbine posmrtnih ostataka 298 žrtava leta MH17 jača, u područje pada zrakoplova pod kontrolom pobunjenika stigli su i prvi istražitelji iz Nizozemske koja je izgubila najviše svojih državljana u srušenom avionu. U Donjeck su stigla tri nizozemska stručnjaka i počeli su, kako prenose agencije, pregledavati gotovo 200 tijela pohranjenih u vagonima hladnjačama.

Spasioci su do sada pronašli 251 tijelo i 86 dijelova tijela na mjestu pada zrakoplova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter