U potresu u Tajvanu 7 mrtvih, 30 zarobljeno u ruševinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potresu magnitude 6,4 poginulo je u subotu na jugu Tajvana najmanje sedam osoba, objavili su spasioci koji i dalje pretražuju ruševine zgrade od 17 katova gdje je približno 30 stanara još zarobljeno.

Snažan potres pogodio je jug otoka u subotu oko četiri sata po lokalnom vremenu izazvavši urušavanje četiri zgrade u gradu Tainanu.

Podaci o mrtvima porasli su u subotu s tri na pet pa potom sedam mrtvih. Potraga se usredotočila prvenstveno oko zgrade sa 17 katova gdje je najmanje 30 osoba još uvijek zarobljeno u hrpi betona.

Među sedam poginulih pet je osoba pronađeno u ruševinama te zgrade, a još dvije su preminule na drugim lokacijama u gradu kao žrtve pada krhotina, kazali su vatrogasci. Najmanje 400 vojnika pozvano je kao pojačanje pri spašavanju.

Na lice mjesta uputio se premijer Chang San-cheng. Kina s kojom Tajvan ima složene odnose, ponudila je pomoć, po službenoj novinskoj agenciji Xinhua.

Više od 200 stanara zgrade spašeno je tijekom jutra, od kojih je 40 hospitalizirano.  Po dužnosnicima u zgradi je bilo 96 stanova i 256 stanara.

Tajvan leži na seizmički aktivnom "Pacifičkom vatrenom prstenu" i godine 1999. pogodio ga je potres magnitude 7,7 u kojemu je poginulo 2.400 ljudi.

Do ovog potresa je došlo na dubini od 10 kilometara, 39 kilometara sjeveroistočno od luke Kaohsiung, drugog grada u zemlji, objavio je Američki geološki institut. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter