U olujnom nevremenu u Kaliforniji najmanje četvero mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U olujnom nevremenu praćenom poplavama i odronima koje je u petak zahvatilo Kaliforniju četiri su osobe izgubile život a stotine su morale napustiti svoj dom.

Pedesetpetogodišnjak je u petak umro od strujnog udara kada je stablo koje je palo na njegov automobil povuklo za sobom električni vod, priopćili su losangeleski vatrogasci.

Još dvije osobe su poginule u prometnim nesrećama blizu San Diega, nešto južnije, a četvrta se utopila u svom automobilu koji je odnijela vodena bujica, pišu mjesna glasila.

Jedna je žena u automobilu iznenada propala u rupu koja se otvorila u ulici u Los Angelesu i tako je čekala dolazak vatrogasaca. Snimke automobila zaglavljenog u rupi i njezini pozivi u pomoć vrtjeli su se u subotu na američkim televizijskim mrežama. Žena je prošla s lakšim ozljedama.

Stanovnicima Duartea, podno gore San Gabriel blizu Los Angelesa, naređeno je u petak da napuste svoj dom zbog opasnosti od blatne bujice.

Snažna oluja s Tihog oceana pogodila je u petak središte i jug Kalifornije praćena jakim vjetrom i pljuskovima koji su rušili električne stupove, zbog čega je bez struje ostalo oko 60.000 u okolici Los Angelesa a stotine letova su kasnili ili su otkazani.

Američka meteorološka služba (NWS) upozorila je na nove poplave tijekom vikenda u toj saveznoj državi na zapadu SAD-a koju je zimus nakon duge suše zahvatilo više oluja.

"Čini se da je ovo najjača oluja koja je pogodila jugozapad Kalifornije ove zime", objavio je NWS na mrežnoj stranici svoje podružnice u Los Angelesu.

Meteorolozi najavljuju ovih dana kišu i snijeg na sjeveru Kalifornije. Na tom području je gotovo 200.000 ljudi moralo napustiti svoj dom kada su u nevremenu prošlog tjedna oštećeni preljevi najviše brane u SAD-u. Stanovnici su se u utorak vratili kući. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter