U Meksiku tisuće ljudi prosvjeduju protiv Donalda Trumpa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tisuće Meksikanaca u nedjelju su prosvjedovale protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegova plana izgradnje zida na granici, u jeku diplomatske krize između Meksika i Washingtona.

Mašući meksičkim zastavama prosvjednici, među kojima su neki bili odjeveni u bijelo, počeli su pristizati na glavnu prometnicu meksičke prijestolnice na poziv poslovnih subjekata, civilnih udruga i sveučilišta.

"Gospodine Trump, poštujte Meksiko", pisalo je na golemom plakatu na čelu povorke.

"Svi smo migranti i jedinstveni smo. Trebamo graditi mostove, a ne zidove", istaknuo je Jose Antonio Sanchez (73) koji je bio u povorci sa svojom devetogodišnjom nećakinjom.

Prosvjedi pokrenuti na društvenim mrežama s ključnom riječi #VibraMexico održali su se i u Guadalajari, drugom po veličini gradu u zemlji, a pripremaju se i u dvadesetak drugih gradova.

"Vrijeme je da mi, građani, ujedinimo svoje snage i glasove kako bismo pokazali da ne prihvaćamo i da osuđujemo planove predsjednika Trumpa, tražeći ipak konkretna rješenja za izazov koji oni donose", poručili su organizatori u priopćenju.

Ovaj poziv dolazi u času kada Sjedinjene Države i Meksiko prolaze kroz najtežu diplomatsku krizu u zadnjim desetljećima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter