Trump ostaje pri tvrdnji da ga je Obama prisluškivao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Donald Trump ostaje pri svojoj optužbi da je administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame  prisluškivala njegove telefone tijekom predsjedničke kampanje 2016., rekla je u četvrtak Bijela kuća unatoč tome što tri kongresnika odbacuju Trumpovu tvrdnju.

"On ostaje pri njoj", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer na redovitoj dnevnoj konferenciji za novinare.

Republikanski i demokratski čelnici senatskog obavještajnog odbora rekli su u priopćenju da ne vide dokaza prisluškivanja u Trumpovu tornju u New Yorku kao što je predsjednik ustvrdio na Twitteru 4. ožujka.

"Temeljem informacija koje nam stoje na raspolaganju ne vidimo pokazatelja da je Trumpov toranj bio predmet nadzora bilo kojeg elementa vlade Sjedinjenih Država prije ili nakon dana izbora 2016.", rekli su u priopćenju republikanski predsjednik Richard Burr i senator Mark Warner, demokratski potpredsjednik odbora.

Predsjednik Zastupničkog doma Kongresa republikanaca Paul Ryan u četvrtak je pridružio svoj glas onima koji tvrde da nema znakova prisluškivanja.

Spicer je, međutim, snažno branio Trumpovu tvrdnju na konferenciji za novinare navodeći medijska izvješća u kojima se govori o prikupljanju obavještajnih podataka o mogućim kontaktima između Trumpovih suradnika i Rusije u kampanji.

"Ne može se dovesti u pitanje da su upotrijebljene tehnike nadzora tijekom toga", rekao je Spicer.

U srijedu su predsjednik obavještajnog odbora Zastupničkog doma Devin Nune, republikanac, i najviše rangirani demokrat u odboru Adam Schiff rekli novinarima kako nisu vidjeli dokaze da je Trumpov toranj bio prisluškivan te kako će o tome pitati ravnatelja Saveznog istražnog ureda (FBI) Jamesa Comeya tijekom javnog saslušanja u ponedjeljak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter