Trinaest migranata ugušilo se u kontejneru u Libiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaest migranata ugušilo se u kontejneru kamiona koji ih je prevozio prema plaži na zapadu Libije prije željenog prelaska Sredozemnog mora prema Europi, objavio je u četvrtak libijski Crveni križ.

To je posljednja u nizu tragedija migranata iz Afrike ili s Bliskog istoka koji kreću iz Libije, zemlje u kojoj vlada kaos u pokušaju da stignu u Europu.

U utorak je ukupno 69 migranata pronađeno u kontejneru na kamionu koji ih je trebao odvesti do plaže u Khomsu, gradu 115 km od Tripolija. Trinaest ih je umrlo, među kojima dvoje djece. Svi su prebačeni u centar u Khomsu, precizirao je libijski Crven križ na svojoj Facebook stranici.

Međunarodni savez Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) je potvrdio da je dobio informaciju CRL-a iz Khomsa da je 69 migranata raznih državljanstava pronađeno u kontejneru blizu grada i da su neki već bili mrtvi, a drugi u lošem stanju.

Četiri dana su bili zatvoreni u kontejneru, precizirao je Savez u priopćenju.

U utorak je na plaži 45 km zapadno od Tripolija pronađeno 74 migranata koji su se utopili. Šest godina nakon pada Moamara Gadafija u Libiji bjesne borbe za vlast. Tamo cvjeta posao za krijumčare migranata koji ih upućuju prema Italiji, udaljenoj samo 300 km. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter