Tajvan: U eksploziji plina 24 mrtva i 271 ozlijeđen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 24 osobe su poginule, a 271 je ozlijeđena u eksploziji izazvanoj curenjem plina u drugom po veličini tajvanskom gradu Kaohsiungu, po najnovijim izvješćima u petak, a požar koji je prouzročila eksplozija gutao je sve pred sobom u četvrti punoj stambenih zgrada i trgovina.

Središnji operativni centar za izvanredne situacije priopćio je da su pozvani policija i vojnici kako bi pomogli vatrogascima obuzdati požar u ovom lučkom gradu. Među poginulima su četiri vatrogasca. U medijskim izvješćima se navodi kako se očekuje da će rasti broj poginulih.

Predsjednik Ma Ying-jeou obećao je poduzimanje oštrih mjera kako bi se ubuduće spriječili takvi incidenti. "Provest ćemo inspekcije kako bi izbjegli ponavljanje ovakve vrste katastrofe", rekao je Ma.

Stanovnici četvrti su izjavili da je eksplozija potresla zgrade poput potresa te da je srušila manje trgovine i prevrnula automobile.

Spasilačke ekipe izvukle su desetke ozlijeđenih iz velikog kratera koji je nastao od eksplozije na ulici.

Iako se za sada ne zna točan uzrok curenja plina, neki izvori navode puknute cijevi plinovoda, prenosi BBC. Tajvanska novinska agencija CNA kao uzrok eksplozije navodi curenje plina u kanalizacijskom sustavu. Snimke na mjestu događaja otkrivaju veliku štetu počinjenu na ulicama i zgradama. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter