Srbija: Šumokradice ubile policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnici međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR) i srbijanska vojska pojačat će zajedničke ophodnje nakon ubojstva pripadnika srbijanske žandarmerije, kojega su rano jutros smrtno ranile šumokradice s Kosova na području Kuršumlije u razmjeni vatre u kojoj je stradao i jedan od napadača.

Načelnik glavnog stožera srbijanske vojske Ljubiša Diković i zapovjednik međunarodnih snaga Salvatore Farrina dogovorili su pojačanu nazočnost svojih pripadnika na srbijansko-kosovskoj granici, poglavito u područjima u kojima je posljednjih dana učestala krađa šume. Generali Diković i Farina dogovorili su u telefonskom razgovoru zajedničku ophodnju "kako bi se spriječile ilegalne aktivnosti na tom području".

Zamjenik kosovskog ministra unutarnjih poslova Saša Rašić izjavio je da to ministarstvo istražuje incident i potvrdio da su šumokradice upali na područje Srbije te da ih kosovska policija pokušava identificirati. Pripadnik srbijanske žandarmerije umro je u četvrtak ujutro u bolnici u Beogradu nakon što je smrtno ustrijeljen u glavu u razmjeni vatre sa šumokradicama s Kosova na području Kuršumlije, na jugu Srbije. Prema tvrdnjama beogradskih medija, na mjestu incidenta je u tijeku očevida bilo i tijelo jednog od šumokradica koji je ubijen u razmjeni vatre. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter