Snježna oluja zaustavila život na sjeveroistoku SAD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snježna oluja zahvatila je sjeveroistok SAD-a pogodivši do 20 posto Amerikanaca i prisilivši radnike i studente da ostanu kod kuće, a zbog nje su zaustavljene tisuće letova, zabranjena je vožnja automobilima i zatvorena podzemna željeznica u New Yorku.

Ova oluja, za koju se očekuje da će donijeti velike količine snijega i jake vjetrove, mogla bi zahvatiti do 60 milijuna ljudi u gotovo dvanaest američkih država. Nacionalna meteorološka služba upozorila je na "mećavu opasnu po život" koja bi mogla donijeti oko 76 centimetara snijega u dijelovima regije. Oko New Yorka očekuje se vjetrovi koji bi mogli puhati brzinom do 80 kilometara na sat.

Meteorološka služba u New Yorku priopćila je da je do utorka rano ujutro u Central Parku na Manhattanu palo oko 14 centimetara snijega, a gotovo 23 centimetara je zabilježeno na dijelovima Long Islanda. Meteorolozi u Bostonu javili su u utorak rano ujutro da u zračnoj luci Nantucket Memorial puše vjetar brzinom do 70 kilometara na sat.

"Molim vas ostanite kod kuće", rekao je guverner New Jerseya Chris Christie stanovnicima. Guverner New Yorka Andrew Cuomo zabranio je putovanje od 11 sati navečer po lokalnom vremenu za sva vozila osim ona hitnih službi na cestama u 13 okruga, uključujući New York City, Westchester i Long Island, a kazna za kršenje te odredbe iznosi 300 dolara. Zabrana vožnje u Connecticutu, Massachusettsu i New Jerseyu zaustavila je putovanja diljem regije, a zatvorene su i škole. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter