Snažne oluje u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemačka, Austrija i Švicarska pripremaju se u srijedu za poplave i obilne snježne padaline nakon što je tijekom noći rubni dio uragana Gonzalo poharao tri spomenute zemlje, izvješćuje njemačka agencija dpa.

U južnom dijelu Njemačke su zbog oluje letjeli krovovi, a došlo je i do ozbiljnog poremećaja prometa. U Baden-Wuerttembergu i Bavarskoj zatvorena su 23 željeznička pravca zbog srušenih stabala, objavila je željeznička tvrtka Deutsche Bahn. Iz Nuernberga je moralo biti evakuirano nekoliko stotina izbjeglica zbog porušenih šatora, priopćili su bavarski dužnosnici. Glasnogovornica agencije za pomorski promet upozorila je da bi zbog padalina na obali Sjevernog mora moglo doći do poplava.

Snažna oluja je i u Švicarskoj i Austriji ugodnu blagu jesen pretvorila u početak zime, no u nevremenu nema stradalih. U južnim švicarskim Alpama brzina vjetra iznosila je do 185 kilometara na sat, zbog čega su zatvorene autoceste. U austrijskom Tirolu je oko 30.000 domova ostalo bez električne struje, a meteorolozi do petka očekuju i do metar snijega na austrijskim planinama. Uragan Gonzalo nastao je prošli tjedan kod Kariba, potom se obrušio na otočje Bermuda i nakon toga skrenuo prema sjeveru, preko Atlantskog oceana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter