Šef Fox Newsa optužen za seksualno zlostavljanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni ravnatelj američke televizije Fox News Roger Ailes dao je ostavku u četvrtak zbog optužba za seksualno zlostavljanje, objavila je tvrtka majka Fox Newsa 21st Century Fox.

U priopćenju je Rupert Murdoch, osnivač i predsjednik uprave News Corporationa koja posjeduje 21st Century Fox, rekao kako će Ailes dati ostavku koja odmah stupa na snagu.

Murdoch je rekao da će on preuzeti dužnost predsjednika i obnašatelja dužnosti ravnatelja kanala Fox News i kanala Fox Business.

Bivša voditeljica na Fox Newsu Gretchen Carlson početkom mjeseca je podnijela tužbu za seksualno zlostavljanje, koje Ailes niječe.

Carlson (50), koja je radila kao izvještač i voditeljica za ovu desno nastrojenu TV-mrežu od 2005. do prošloga mjeseca, optužila je Ailesa (76) da ju je otpustio za osvetu jer je odbila njegove seksualne zahtjeve i jer je prigovarala zbog ozbiljnog seksualnog zlostavljanja na Foxu.

Ustvrdila je da joj je kad se požalila da je njezin muški suvoditelj omalovažava  Ailes odgovorio nazvavši je "mrziteljicom muškaraca" i rekao kako treba naučiti "dobro se slagati s dečkima".

Devet mjeseci prije nego ju je otpustio Ailes je odgovorio na njezine prigovore rekavši joj: "Mislim da smo ti i ja trebali imati seksualne odnose davno prije", prema navodima tužbe.

Kanal Fox News je najgledaniji kablovski informativni kanal u Sjedinjenim Državama, prema rejtinškoj agenciji Nielsen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter