Putin spreman na suradnju sa SAD-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rusija i Sjedinjene Države imaju ključne zajedničke interese i moraju surađivati na zajedničkom programu, rekao je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za televizijski kanal Rosiju.

Reuters piše da je, nakon brojnih kritika izgovorenih na račun SAD-a, Putinova protuamerička retorika bila puno blaža. Odnosi između Moskve i Washingtona i ostalih zapadnih sila zaoštreni su se zbog sukoba u Ukrajini te su otad ostali na vrlo niskoj razini.

"Ne slažemo se u nekoliko stvari koje su od međunarodnog značaja, no istodobno postoji nešto što nas udružuje i tjera da surađujemo", kazao je ruski predsjednik.

"Globalni napori su usmjereni na to da svjetsko gospodarstvo postane što demokratskije, ujednačenije i odmjerenije, kako bi i svjetski poredak postao demokratskiji. Zapravo imamo zajednički program", kazao je.

Putin je ranije oštro napadao SAD i Zapad, okrivljujući ih za ukrajinsku krizu. Rusija tvrdi da je ona rezultat zapadnog "udara" na bivšega ukrajinskog čelnika Viktora Janukoviča. U više navrata službeni Kremlj opovrgao je optužbe Kijeva i Zapada da podupire proruske pobunjenike u istočnoj Ukrajini te da im šalje pojačanje u oružju i ljudima.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter