Prijetnja bombom na Kongresu FIFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarska policija istražuje prijetnju bombom na Kongresu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Zurichu. Zbog dojave o bombi evakuirana je dvorana Hallenstadion i tribina za medije, a policija trenutačno pretražuje prostore.

"Mogu potvrditi kako je stigla prijetnja bombom. Policija je na terenu i drugih informacija za sada nema," poručila je glasnogovornica policije Brigitte Vogt. Ovo je već drugi incident koji se dogodio na Kongresu FIFA-e na kojem će se poslijepodne glasovati o novom predsjedniku.

Za vrijeme govora Seppa Blattera u dvoranu je upala jedna Palestinka koja je mahala palestinskom zastavom i vikala Blatteru "Crveni karton rasizmu". Osiguranje je brzo reagiralo i odvelo je djevojku iz dvorane. Palestinci na kongresu FIFA-e traže suspenziju Izraela. Kongres protiče u sjeni velikog korupcijskog skandala koji je pogodio tu organizaciju, nakon privođenja sedmorice dužnosnika FIFA-e. Kongres FIFA-e danas će tajnim glasovanjem odlučiti o novom predsjedniku. Kandidati su Blatter i jordanski princa Ali bin Al Husein. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter