Po anketama 48-49 posto Škota za neovisnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpora neovisnosti Škotske iznosila je 49, odnosno 48 posto prema zadnjim anketama koje su u srijedu objavili Ipsos Mori i Panelbase dan uoči referenduma koji bi mogao voditi k raspadu Velike Britanije. Potpora ostanku Škotske u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva iznosila je 51 posto, prema anketi koju je proveo Ipsos Mori, objavila je mreža STV news. Izvijestila je da je time potpora neovisnosti narasla za 7 posto od istraživanja provedenog 5. kolovoza i da je za jednako toliko pala potpora uniji. 

Panelbase, koji je rezultate svog istraživanja objavio ranije u srijedu navodi da je potpora neovisnosti iznosila 48 posto, a 52 posto bila je potpora ostanku u UK-u, ako se izdvoji pet posto neodlučnih. 

Prema posljednjim podacima 4.285.323 birača su registrirana za glasovanje na referendumu o neovisnosti u četvrtak što predstavlja oko 97 posto stanovništva preko 16 godina starosti. Referendum je otvoren za one koji imaju 16 i više godina i žive u Škotskoj. Na biračkom listiću će biti pitanje: "Treba li Škotska biti neovisna zemlja?", a birači bi trebali prekrižiti bilo Da ili Ne. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter