Nigerija: U samoubilačkom napadu ubijena 21 osoba

Ilustracija (S. Niketić/CROPIX)
Ilustracija (S. Niketić/CROPIX)

U samoubilačkom napadu u petak na sjeveroistoku Nigerije ubijena je najmanje 21 osoba tijekom muslimanske šijitske procesije.

- Naša procesija je bila metom samoubilačkog napada. Izgubili smo 21 osobu i mnogi su ranjeni, rekao je jedan član Islamskog pokreta u Nigeriji koji je organizirao taj simbolični mimohod na koji su se odazvale tisuće vjernika.

- Ovakvi napadi nas neće odvratiti od poštivanja vjerskih obreda. I posljednji preživjeli će i dalje ispunjavati svoje obveze, rekao je on nakon atentata izvršenog oko 14 sati po mjesnom vremenu u selu Dakasojeu, oko 20 kilometara južno od grada Kanoa. Preživjeli i neozlijeđeni su nastavili procesiju.

Prema internetskoj stranici Islamskog pokreta u Nigeriji prvi bombaš samoubojica je zaustavljen i uhvaćen. On je rekao da se još jedan bombaš samoubojica nalazi u masi vjernika. Vidjevši uhićenje suučesnika, drugi samoubojica je aktivirao eksploziv i njegovo djelovanje nije bilo moguće spriječiti

Prema priznanju uhićenog poslala ih je skupina Boko Haram. Bombaši su bili među mladima koje je prošle godine Boko Haram oteo u gradu Mubi u državi Borno. Odvedeni su na obuku u šumu i prije 11 dana dovedeni na izvršenje ovog napada, precizira organizator procesije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter