New York: Policajac napadnut sjekirom, napadač ubijen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policajac iz New Yorka u kritičnom je, ali stabilnom stanju, nakon što ga je sjekirom napao pristaša džihadista koji je potom ubijen u intervenciji drugih policajaca, priopćili su u petak policija i američki centar za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE), prenose agencije.

Policijskoj pješačkoj patroli u Queensu, jednoj od četvrti New Yorka, prišao je u četvrtak poslijepodne jedan fotoreporter i zamolio ih da ih uslika, a onda ih je iznenada napao muškarac sa sjekirom identificiran kao Zale Thompson, prenosi AFP. Jedan je policajac ozlijeđen u ruku, dok je drugi primio udarac u glavu, objasnio je glasnogovornik policije. Ostala dva policajca su upotrijebila vatreno oružje i ustrijelila napadača.

Napadač, star otprilike 32 godine, proglašen je mrtvim na mjestu događaja. U intervenciji policije zalutalim metkom pogođena je i 29-godišnja prolaznica koja je podvrgnuta operaciji i oporavlja se. Dvojica ozlijeđenih policajaca se nalaze u bolnici Jamaica. Dvadesetpetogodišnji policajac s ozljedom glave je nakon operacije u kritičnom, ali stabilnom stanju. Sva četvorica napadnutih policajaca su 8. srpnja diplomirali na Policijskoj akademiji. Kako tvrdi SITE, Thompsonove objave na You Tubeu i Facebooku pokazuju "da naginje ultradikalizmu u vjerskom i povijesnom kontekstu, što nam daje za pravo da vjerujemo da je bio sklon ekstremizmu". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter