Najmanje 73 mrtvih u nasilju u Afganistanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 73 osobe, 60 gerilaca, dvanaestorica pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti i jedan civil, poginule su u više napada koji su se u ponedjeljak dogodili diljem Afganistana, objavili su lokalni dužnosnici.

Osmorica policajaca i 28 talibana poginulo je u borbama koje od petka traju u sjevernoj afganistanskoj pokrajini Farjabu, rekao je Ahmad Džavid Bedar, glasnogovornik pokrajinskog guvernera.

Dodao je da je oružani sukob počeo pošto je više od tristo gerilaca napalo policijske kontrolne točke u okrugu Kejsaru.

"Jedna policijska kontrolna točka pala je u talibanske ruke, a napadači su imali 17 ranjenika", rekao je Bedar.

Na drugome su mjestu, u južnoj pokrajini Helmandu u ponedjeljak poginuli jedan civil i jedan policajac, a s njima i bombaš samoubojica, rekao je Omar Zvak, glasnogovornik pokrajinskoga guvernera.

"Taj se incident dogodio u gradu Laškar Gahu u 9 ujutro (po srednjoeuropskome vremenu). Bombaš samoubojica detonirao je automobil pun eksploziva pokraj konvoja vozila snaga sigurnosti", rekao je Zvak.

Po njegovim riječima, ranjeno je 15 osoba, sedmero civila i osam pripadnika snaga sigurnosti. Još 31 taliban poginuo je, a 15 je ranjeno u operacijama koje su u raznim pokrajinama pokrenule afganistanske snage.

Uz to, trojica afganistanskih vojnika naletjela su na minu i poginula, ali ministarstvo obrane nije objavilo gdje se i kad to točno dogodilo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter