Mostar: Oštećen spomenik vojnicima Armije BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je u noći s nedjelje na ponedjeljak ispred spomen-obilježja poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH u središtu Mostara, izvijestili su iz policije.

Incident se dogodio oko 2 sata i tom prigodom je oštećen jedan dio spomenika u obliku cvijeta ljiljana koji je smješten ispred gradske vijećnice.

Po navodima ravnatelja krim-odjela MUP-a Hercegovačko-neretvanske županija Srećka Bošnjaka, u tijeku je očevid i istražne radnje da bi se rasvijetlile okolnosti podmetanja eksplozivne naprave.

Od trenutka kada je incident prijavljen, pripadnici policije su na mjestu događaja te su primjetne ophodnje diljem grada. Zatvorena je i središnja gradska prometnica Bulevar koja je bila crta razdvajanja tijekom razornog rata između Bošnjaka i Hrvata u Mostaru.

Spomen-obilježje poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH ispred zgrade gradske vijećnice postavljeno je u travnju prošle godine bez odobrenja gradskih vlasti i izazvalo je političke prijepore između bošnjačkih i hrvatskih stranaka. Odranije se nedaleko od zgrade vijećnice nalazi spomen-obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter