MH17: Rusi na mjestu pada zrakoplova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski stručnjaci namjeravaju u četvrtak posjetiti mjesto pada malezijskog zrakoplova, srušenog nad istočnom Ukrajinom prije desetak dana, ne bi li zajedno s međunarodnim timom istražitelja ispitali ostatke zrakoplova, objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na predstavnike ruskog civilnog zrakoplovstva.

"Ruski stručnjaci namjeravaju se sastati s čelnikom međunarodnog istražnog povjerenstva... i predati sve materijale koje je čelnik povjerenstva ranije tražio", navodi Interfax priopćenje ruske federalne agencije za zračni promet.

"Danas će ruski predstavnici također pokušati doći do područja na kojem je srušen zrakoplov Boeing 777 te zajedno sa stručnjacima međunarodnog istražnog povjerenstva ispitati stanje dijelova zrakoplova na mjestu događaja", dodaje se u priopćenju.

Istodobno, ukrajinska je vojska objavila da na jedan dan prekida svoju ofenzivu protiv proruskih separatista na istoku zemlje, na zahtjev glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, ne bi li se omogućilo međunarodnim stručnjacima da dođu do mjesta pada zrakoplova.

"Danas je na djelu prekid vatre na zahtjev Ban Ki-moona da bi se omogućio rad stručnjaka u zoni pada zrakoplova. Glavni stožer antiterorističke operacije odlučio je o jednodnevnom prekidu borbi", izjavio je glasnogovornik ukrajinskih snaga Oleksid Dmitračkievski. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter