Italija: Dvoje ljudi stradalo od pijavice u okolici Rima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje ljudi, od kojih jedan Indijac, smrtno je stradalo u okolici Rima u naletu pijavice koja je bila dovoljno snažna da čupa drveće, diže krovove i okreće automobile, objavile su u ponedjeljak talijanske vlasti.  

Škole su zatvorene, a u tijeku je operacija rašćišćavanja u Ladispolu, obalnom gradu zapadno od Rima, koji je u nedjelju navečer pogodila razorna pijavica. 

 "Došla je s mora i pomela sve pred sobom krećući se prema centru. Ribarske brodice u luci pomaknute su za preko stotinjak metara", kazao je gradonačelnik Crescenzo Paliotta. 

Indijac, identificiran kao radnik na farmi Surinder Singh, poginuo je od nakon što ga je u glavu pogodio komad zida otkinut s ruba zgrade. Druga žrtva je umirovljenik kojega je pogodilo iščupano stablo u gradiću Cesano, sjeverno od Rima. 

Udar tornada uslijedio je nekoliko dana nakon što je Italiju pogodio zadnji u nizu od tri potresa u posljednjih dva mjeseca. 

Vremenska prognoza predviđa da će južnu Italiju u ponedjeljak pogoditi novi val razornih oluja, a vlasti u Firenzi izdale su upozorenje na moguće poplave nakon što su obilne kiše podigle razinu rijeke Arno, koja je zaprijetila izlijevanjem iz korita. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter