Indija zaplijenila 200 kg heroina na granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Indija je u utorak zaplijenila 200 kilograma heroina na brodici pakistanskih krijumčara u Arapskom moru, rekao je dužnosnik ministarstva obrane o jednoj od najvećih zapljena, procijenjenoj na 14 milijuna eura (106 milijuna kuna) u vrijeme naglog porasta dotoka narkotika iz Afganistana.

"Korištenje ribarskih brodica za krijumčarenje heroina nova je strategija pakistanskih krijumčara", rekao je glasnogovornik indijske mornarice u zapadnoj državi Gujarat D. K. Sharma. Ured za kontrolu narkotika (NCB), specijalizirani odjel policije, rekao je da je zapljena od utorka jedna od rekordnih u Indiji. Indijski NCB ove se godine obratio vojsci za pomoć u borbi protiv porasta krijumčarenja heroina iz Afganistana preko Pakistana.

Ribare iz Pakistana i Indije često privode policije obiju zemalja jer neovlašteno prelaze granicu, koja je u Arapskom moru slabo definirana, a loše opremljene brodice nemaju tehnologiju da odrede svoju točnu lokaciju. U siječnju su indijske vlasti na jednoj ribarici zaplijenile eksploziv. Indija je pojačala sigurnosni nadzor u tom području nakon 2008., kad su pakistanski teroristi gumenim čamcem doplovili do Mumbaija i izveli stravične atentate na dva luksuzna hotela, željezničku postaju i židovski centar, ubivši ukupno 166 osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter