Chapeco čeka posmrtne ostatke poginulih u Kolumbiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U žalosti, mali brazilski grad Chapeco sprema se u subotu ujutro primiti posmrtne ostatke pedesetak žrtava pada aviona u Kolumbiji, među kojima gotovo sve igrače svojeg nogometnog kluba. 

Nakon posljednjeg oproštaja u Kolumbiji, tri zrakoplova brazilske vojske poletjela su iz Medellina u petak navečer, nekoliko kilometara od mjesta nesreće, ondje gdje je pao avion bolivijske tvrtke Lamia u ponedjeljak navečer sa 77 osoba. 

Trebali bi sletjeti između 10 i 11 sati s pedesetak lijesova. Čim slete počet će pogrebna povorka duž ulica Chapeca do klupskog stadiona Arena Conda. 

Na jugu Brazila grad Chapeco priprema se za posmrtno bdijenje u subotu navečer na svojem stadionu u čast igračima ekipe Chapecoense utemeljene prije 43 godine koja je putovala na povijesno kontinentalno finale protiv Atletico Nacionala iz Medellina. 

Na svečanosti se očekuje 100.000 osoba, divovski ekrani postavljeni su oko Arene Conda koja može primiti tek 19.000 gledatelja. 

Uz gomilu, mali brazilski grad morat će se pobrinuti za složeni protokol jer će predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prisustvovati odavanju počasti na kojem se očekuje i brazilskog predsjednika Milchela Temera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter