Bizarna nesreća u Švedskoj: Vlakom se zabila u kuću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čistačica u Saltsjoebadenu, jugoistočno od Stockholma u Švedskoj, u noći na utorak domogla se vlaka i njime udarila u stambenu zgradu.

Stockholmska željeznička tvrtka SL u utorak nije mogla objasniti kako je 22-godišnjakinja uspjela ukrasti vlak, pokrenuti ga, srušiti odbojnik i voziti još 25 metara prije nego što se zabila u zgradu.

"Vlak je očito vozio većom brzinom od uobičajene", jedino je što je izjavio glasnogovornik SL-a Fredrik Cavalli-Bjoerkman, kako prenosi list Expressen.

Djevojka je u ovoj bizarnoj nesreći teško ozlijeđena i prevezena je u bolnicu, a nitko od petero stanara koji su u trenutku kada je vlak udario u zgradu spavali nije ozlijeđen. Glasnogovornik policije Lars Bystrom rekao je da je djevojka uhićena pod sumnjom ugrožavanja ljudi i imovine.

Tomas Hedenius, glasnogovornik željezničke tvrtke Arriva kojoj pripada taj putnički vlak, kazao je da je djevojka vlak ukrala iz depoa. Dodao je da je vlak prešao oko 1,6 kilometara od zadnje stanice prije negoli je iskočio iz tračnica, klizio 25 metara te udario u trokatnicu. Vlak je doslovno prednjim vagonom ušao duboko u kuću i uništio je. Prema informacijama švedskog radija, proći će nekoliko mjeseci prije negoli se stanari budu mogli vratiti u zgradu.

Motivi koji su djevojku, koja je trebala čistiti vagone, nagnali na neobičnu krađu nisu poznati.

"O njoj smo čuli samo dobre riječi. Istražujemo kako se to moglo dogoditi i zašto je učinila to što je učinila", rekao je Hedenius. Dodao je i da još nije jasno kako se djevojka domogla ključeva koji pokreću vlak, kao i da vožnja vlaka nije komplicirana.

"To je moguće čak i ako niste strojovođa. Možete čitati o tome na internetu ili promatrati kako drugi to rade", zaključio je. (S. PERŠIĆ, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter