Belgija optužila šestu osobu zbog napada u Parizu

Belgijska policija provela niz pretresa u Bruxellesu (AFP)
Belgijska policija provela niz pretresa u Bruxellesu (AFP)

Belgija je optužila i šestu osobu za umiješanost u terorističke napade u Parizu 13. studenoga, nakon što je u četvrtak provela niz pretresa u Bruxellesu i na jugu zemlje.

Tužitelji su u petak objavili da su muškarca uhićenog u Bruxellesu, identificiranog kao Ali O. (31), optužili za teroristički napad i članstvo u terorističkoj skupini.

Dvojica uhićenih u gradu Verviersu su puštena. Belgijska televizija RTBF prenijela je da se radi o ocu i bratu optuženog.

Sud je u petak odredio da se osumnjičeni Ali O. i još jedna neidentificirana osoba, uhićena u ponedjeljak, zadrže u pritvoru mjesec dana.

Belgija još traga za Salahom Abdeslamom iz Bruxellesa, čiji se brat raznio u Parizu i koji je pozvao prijatelja iz Pariza u noći napada da ga preveze natrag u belgijski glavni grad.

Tužiteljstvo je podnijelo optužne prijedloge protiv dviju osoba koje su iz Bruxellesa krenule po njega i protiv Alija O., koji je prebacio Abdeslama u drugi dio grada nakon što se vratio 14. studenoga.

Marokanac Lazez A. (39) također je optužen nakon što je policija u njegovu automobilu pronašla dva pištolja i tragove krvi. Tužitelji nisu iznijeli pojedinosti o petom optuženiku. (Hina/Reuters)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter