Alep: U zračnom napadu na tržnicu 25 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je 25 osoba, među kojima i troje djece, smrtno stradalo u četvrtak u zračnome napadu sirijske vojske na tržnicu u selu Atareb u pokrajini Alep, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Sirijska vojska od 15. prosinca pojačala je napade na pobunjenička uporišta u gradu Alepu, bivšem gospodarskom središtu istoimene pokrajine. Opservatorij je izvijestio da je u zračnim napadima u posljednjih nekoliko mjeseci ubijeno više stotina ljudi, većinom civila, a tisuće obitelji bile su prisiljene napustiti svoje domove.

"Broj žrtava današnjeg zračnog napada porastao je na 25, a među stradalima je i troje djece", prenosi Opservatorij, dodajući da je broj poginulih velik, jer je kao meta izabrana tržnica. Veći djelovi pokrajine Alep u rukama su pobunjenika od 2012. godine. Human Right Watch optužio je sirijski režim da zračnim napadima "provocira katastrofu". U sukobu u Siriji poginulo je od ožujka 2011. 150.000 ljudi, a više od polovice stanovništva napustilo je svoje domove. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter