Zlomislić: Došao sam u Pulu jer me trener Pamić želio ovdje

(NK ISTRA 1961)
(NK ISTRA 1961)

Damir Zlomislić, najnovija akvizicija Istre 1961, deseti je igrač doveden ovog ljeta na "Drosinu". Premda ga je strateg Rijeke Matjaž Kek tijekom ljetnih priprema silom prilika koristio na poziciji stopera, Zlomislić je po vokaciji centralni vezni igrač, a to je pozicija koja nakon ozljeda Josipa Vukovića i Nevena Vukmana, uz onu napadačku, zadaje najviše glavobolje Igoru Pamiću.

Samim tim, ne bi se previše iznenadili da Zlomislić već u nedjelju protiv Hajduka po prvi put navuče "zeleno-žuti" dres i debitira za klub protiv kojeg je, 12. srpnja 2013. godine, odigrao svoju prvu utakmicu u Prvoj HNL u kojoj je Rijeka slavila s 3:0.

- Sjećam se te utakmice, velika vrućina, teško za igrati, Istra je bila tvrd protivnik kao i svaki put poslije kad smo igrali protiv njih, no Tomečak je zabio relativno rano, načeo Puljane i onda je sve bilo lakše - prisjetio se Damir Zlomislić utakmice u kojoj je odradio svih 90 minuta, za razliku od preostala tri susreta protiv "zeleno-žutih" kad je ulazio s klupe.

- Po dolasku u Rijeku odmah sam se izborio za mjesto u momčadi, igrao svaku utakmicu, no onda je između dva europska ogleda sa Stuttgartom uslijedio lom noge koji me na duže vrijeme izbacio s terena. Igrao sam prvu utakmicu protiv Nijemaca kad smo ih pobijedili na Kantridi i onda
sam na prvenstvenom ogledu sedmog kola protiv Hrvatskog dragovoljca slomio navikularnu kost u stopalu desne noge, najslabije prokrvljenu kost u ljudskom tijelu koja je potom jako sporo zarastala te je samim tim i moj povratak na teren bio duži od očekivanog.

Pauza se rastegnula na točno 20 prvenstvenih kola, sve do dolaska Rijeke na "Drosinu" kad je u 88. minuti zamijenio Kramarića, da bi potom u toj sezoni zaigrao još samo jednom, u posljednjem kolu tri minute protiv Slaven Belupa. Ni u sljedećoj sezoni situacija nije bila puno bolja i Zlomislić je odigrao samo deset prvenstvenih utakmica tijekom kojih niti jednom na terenu nije proveo 90 minuta
te je u zimskoj stanci odlučio napustiti Kantridu.

- Kad sam ozdravio nisam dobivao previše prilika u Rijeci i shvatio sam da je za moju karijeru nužno da odem negdje gdje ću igrati i prihvatio sam poziv trenera Vjekoslava Lokice da dođem u Rumunjsku. Na žalost, rezultati nisu bili dobri i kako je došlo do smanjivanja lige iz koje je ispalo šest klubova, ta je sudbina zadesila i nas koji smo bili prvi ispod crte. Međutim, meni osobno Brašov je jako dobro došao da se malo vratim u život i nadam se da ću sada u tom ritmu nastaviti i u Istri 1961 te dostići onu formu koja me krasila prije ozljede - zaželio je Zlomislić.

- Poziv iz Pule stigao je početkom priprema i odmah sam razgovarao s ljudima iz Rijeke da mi otvoreno kažu da li računaju na mene ili da me, ako misle da neću imati dovoljnu minutažu, puste. No, zbog problema s ozljedama Riječani su odugovlačili, snimali situaciju i tako sam protiv Intera u prvom kolu sjedio na klupi, da bi na kraju zaključili da im ne trebam i da je za mene bolje da idem.(Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter