Želimo pozitivan rezultat na oproštaju s "Drosinom"

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Sutra će na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", s početkom u 15 sati, nogometaši Istre 1961 i Dinama odigrati susret 17. kola Prve HNL. Bit će to "nesretni" 13. put da će ove dvije momčadi u Puli odmjeriti snagu u borbi za prvenstvene bodove. Premda su "modri" u tim susretima bolje prolazili, "zeleno-žuti" su im uvijek znali pružiti čvrsti otpor i pritom su u tri navrata uspjeli izvući pobjedu. Rezultat je bio isti u sve tri utakmice, 2:1, a usto su četiri puta momčadi podijelile bodove, dok je Dinamo slavio u pet navrata, a gol razlika je 11:16.

- Gledao sam tu utakmicu u Rumunjskoj i stvarno ne znam što bih rekao o njoj. Prema svim najavama očekivao sam puno bolju predstavu Dinama, čak im se pritom i poklopila pobjeda Red Bulla u Škotskoj, ali što im to sada vrijedi kad su još jednom bili neprepoznatljivi. Ne znam što se to događa s njima, vidi se da su u problemima, ali mi se s time ne bi trebali opterećivati. Štoviše, cijeli taj scenarij nam u ovom trenutku odgovara, činjenica da nam u Pulu dolaze ranjeni - mišljenje je Ivora Horvata, desnog beka Istre 1961. - Dinamovci će nakon Astre sigurno biti fizički, a pogotovo psihički iscrpljeni i ovo će im gostovanje doći u nezgodno vrijeme jer i oni znaju da na "Drosini" nikome nije lako igrati, a usto ih mi dočekujemo kao zapete puške. Nisu nas u Puli ni Rijeka ni Hajduk nadigrali niti nam stvorili puno prilika, o ovim slabijim klubovima da i ne pričamo, tako da očekujem da ni ovakav Dinamo neće dominirati, dok s druge strane vjerujem da mi sutra možemo odigrati jako dobru utakmicu.

Ako mu trener Pamić ukaže povjerenje, sutra bi se Horvat, rođeni Zagrepčanin, na terenu mogao susresti s nekolicinom bivših suigrača iz Lokomotive.

- U moje vrijeme za Lokomotivu su igrali Antolić, Pivarić i Ademi, ali puno je otad prošlo i nismo više u kontaktu te je samim tim izostalo već uobičajeno "peckanje" kakvo zna biti između bivših suigrača. Kad se sretnemo na terenu prijateljski se pozdravimo, tako će biti i sutra i to je sve - istaknuo je Horvat koji bi protiv Dinama, kao uostalom i kompletna "zeleno-žuta" zadnja linija, mogao imati dosta posla. - Puno je dobrih igrača u napadu Dinama, Soudani, Fernandez, da ne nabrajam dalje, ali s obzirom kako igraju u posljednje vrijeme stvarno ne znam tko bi mogao biti najveća opasnost po naš gol, koga bih mogao izdvojiti. Čop je u očiglednoj krizi, ali nije jedini, cijela im je momčad u krizi, no to nas ne smije zavarati jer Dinamo je uvijek Dinamo, najbolji hrvatski klub koji je bez premca u domaćim okvirima. Moramo prvenstveno misliti na sebe, dati sve od sebe da ih zaustavimo i nadati se najboljem. Tako se i ja ne opterećujem igračem s kojim će se najčešće "sudarati" na terenu jer znam koji je moj jedini zadatak, nikako mu ne dati da se naigra.(Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter