Ždrijeb Lige prvaka: Mandžo vs. Modrić

Mario Mandžukić (Reuters)
Mario Mandžukić (Reuters)

Nakon današnjeg plesa kuglica u Nyonu jedno je sigurno. Hrvatska će imati svog predstavnika u finalu nogometne Lige prvaka! Epski sudar Real Madrida i Bayerna mnogi su već prozvali "finalom prije finala", koji će znakovito biti podvučen i hrvatskim štihom, sudarom Luke Modrića u dresu "kraljeva" i Marija Mandžukića u majici Bavaraca. Čini se da niti drugi ogled, onaj Atletico Madrida i Chelsea, neće predstavljati ništa manju poslasticu, no ipak bit će to sudar jedne sasvim drugačije filozofije, one "ratničkog" nogometa Diega Simeonea i Jose Mourinha.

Real i Bayern dosad su se susreli 21 put u elitnom nadmetanju, Bavarci imaju 11 pobjeda, "kraljevi" sedam. Pamti se još posljednje polufinale iz sezone 2011./2012. kada je Španjolce vodio Mourinho, Nijemce Jupp Heynckes. Pobjeđivali su jedni i drugi s 2:1, potom je njemačka momčad prošla s 3:1 na jedanaesterce.

- Što reći? Bit će jako teško. Tako je protiv Bayerna, ali niti njima neće biti lako kada se zna da je s druge strane Real. Želimo osvojiti Ligu prvaka, a ako to već želimo, moramo biti u stanju pobijediti Bayern - kaže Talijan Carlo Ancelotti, trener Reala.

Real je već izbacio dvije njemačke prepreke u nizu, Schalke i Borussiju Dortmund, sada je na redu treća i najveća, aktualni prvak Europe predvođen hrvatskim Super Marijom u napadačkoj oštrici.

- Bayern je aktualni prvak i to puno govori. Imaju odličnu, vrhunsku momčad, kako po individualnoj kvaliteti, tako i kao ekipu. Međutim, vjerujem u naše igrače i finale - prokomentirao je ždrijeb Emilio Butragueno, direktor Reala u čijim bi redovima ozlijeđeni Cristiano Ronaldo mogao čak i propustiti prvi susret polufinala.

Svoje viđenje novog velikog dvoboja, deveterostrukog i peterostrukog prvaka Europe, dao je i legendarni Karl-Heinz Rummenige, prvi čovjek Bayerna.

- Bit će neizvjesno, rekao bih, tvrd sudar. No, svi navijači Reala i Bayerna mogu se radovati ovom velikom okršaju - kaže Rummenigge.

A da je riječ praktički po kvaliteti ipak za nijansu najboljih momčadi Starog kontinenta potvrdio je i Philipp Lahm, kapetan "crvenih".

- Ovo je finale prije finala. U polufinalu imate samo jedan cilj, proći pod svaku cijenu - znakovito ističe kapetan bavarskog nogometnog stroja kojem se u iščekivanju utakmica pridružuje i Paul Breitner, glavni skaut Bayerna. - Jedva čekam ova dva okršaja. Mi smo na dobrom putu da postanemo prvi klub koji će obraniti naslov Lige prvaka, ali i da obranimo trostruku krunu. (D. FRANČIŠKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter