Zaposlenike vrednujem prema radnom učinku, Žiković i Karaselimović nisu iznimke

Michael Glover (M. MIJOŠEK)
Michael Glover (M. MIJOŠEK)

Kad se prije dva tjedna ukrcavao na let za SAD, Michael Glover ostavio je za sobom mnoštvo nedoumica. Tijekom prethodnog boravka u Istri suočio se sa zategnutim odnosima unutar rukovodstva kluba na čijem je čelu, a nakon njegove intervencije u javnost je dospjela priča o možebitnom razlazu Istre 1961 s tehničkim direktorom Igorom Žikovićem. Kako je riječ o bitnom operativcu, podiglo se mnogo polemika i ta suradnja ipak nije naprasno prekinuta, već se čekao Gloverov povratak s dvotjednog boravka u Americi te još jedna runda razgovora o istoj problematici.

Nakon nekoliko dana vijećanja, sredinom proteklog tjedna, zaključak je iznesen u obliku priopćenja za javnost u kojem se navodi da će Žiković ostati članom klupskog rukovodstva, ali uz preciznije definirane ovlasti djelovanja i jasne odgovornosti na planu sportske politike, te komunikacije s lokalnom zajednicom i sponzorima. Prije nego je detaljnije pojasnio što tako (re)definiran status podrazumijeva, izvršni direktor Istre 1961 Michael Glover ponudio je svoju retrospektivu perioda neizvjesnosti koji je iznova uzburkao pulsku nogometnu zbilju.

Prije svega, javnost i dalje nije upoznata s konkretnim razlogom nastalih nesuglasica, zbog kojih se nastavak suradnje s Igorom Žikovićem našao pod upitnikom?

- Razlog je taj što je Žiković podbacio u jednom dijelu svojih klupskih odgovornosti. Unatoč preuzimanju zasluga za sve ono dobro što je napravljeno od njegovog dolaska u Istru 1961, istina je da neke od tih zasluga nisu opravdane i da je ostalo još toga što Igor u svom radu može poboljšati. Prije dva tjedna bio sam razočaran i pod dojmom neispunjenih očekivanja koje sam imao od njega, no u međuvremenu sam mu odlučio pružiti šansu da dokaže kako može i hoće raditi svoj posao. Bude li ga radio karakterno i vjerodostojno, onda za njega ima budućnosti u ovom klubu. U protivnom, to neće biti slučaj.

Izrečeno sugerira da je problem ipak dublji od nesuglasja između Žikovića i drugog klupskog operativca, Seada Karaselimovića, što se činilo ključnim ishodištem nastalih prijepora?

- To je svakako bio jedan dio cijele priče, koji se odnosi na obojicu. Njihova je obaveza naučiti kako da rade zajedno i kako da potisnu svoj ''ego'', gledajući isključivo interese kluba. No, ostavim li po strani njihov međusobni odnos, bitna je samo učinkovitost kojom obavljaju poslovne zadaće. Temeljem toga procjenjujem pojedinačan rad svakog od svojih zaposlenika, te očekujem da predano rade svoj posao, a odgovor da netko drugi također radi loše ne prihvaćam kao opravdanje. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter