Zaigrala pojačanja,tijesno pobijedili Agenciju Umag


U možda i jedinoj pulskoj utakmici ovih priprema, Istra 1961 je protiv Agencije Umag pred solidno ispunjenom zapadnom tribinom "Drosine" predstavila svoje "američko ruho" i tijesno pobijedila. Protiv tradicionalnog suparnika iz pripremnog razdoblja trener Pamić je publici predstavio šestoricu novih članova "zeleno-žute" svlačionice, Ojdanića, Žižića, Vukovića, Nikolića, Svraku i Mišića.

Nakon kraja prvog dijela utakmice gledatelji koji su prvi put imali prilike gledati ovosezonsku Istru 1961 u Puli nisu krili razočarenje prikazanim. Petorica novih igrača ničim nisu odavali da će biti pojačanja i podignuti razinu igre. Istina je da se po jednoj utakmici ne treba suditi, tim više što su Mišić i Svraka odigrali poluvrijeme bez i jednog treninga, ali i u takvim okolnostima trebala bi biti primjetna barem djelomična razlika u kvaliteti. Publika je nagrađivala svaki dobar potez, ali isto tako korila svako krivo dodavanje, kojih je bilo dosta.

Tako se u nekoliko navrata mogla vidjeti smušenost, zapravo neuigranost stoperskog para Žižić - Ojdanić, ali protivnik to nije znao iskoristiti. Gosti su u početnim minutama bili bolji i vodili igru dok je prvoligaš bio zbijen na svojih trideset metara od gola. Kako se bližio kraj prvog djela tako su Umažani imali sve manje snage, pa se igra preselila na njihovu polovicu, a došlo je i do rezultatskog preokreta. Vodstvo Agencije inicirao je Halilović kada je pretrčao zadnju pulsku liniju te s vrha kaznenog prostora proslijedio loptu do Šendule koji je napravio dva koraka i plasirao loptu pored istrčalog Tvrtkovića.

Poravnanje se dogodilo šest minuta kasnije nakon dosuđenog kaznenog udarca na Nikoliću, kojeg je Dadić realizirao, a preokret je djelo Barišića koji je iz blizine volejom dijagonalno zakucao loptu na dodavanje Grkovića. (B.VIDULIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter