Za Zagreb ću biti spreman, sto posto

Jure Obšivač (D. ŠTIFANIĆ)
Jure Obšivač (D. ŠTIFANIĆ)

Jučerašnjim dvostrukim programom nogometaši Istre 1961 započeli su "akciju Zagreb", u slučaju pozitivnog rezultata posljednju borbu za bodove u ovoj sezoni. Nakon ranojutarnjeg treninga pod paskom kondicijskog trenera Elvisa Peršića, "zeleno-žuti" su privremeno napustili "Drosinu" na kojoj su se opet okupili u 18 sati kad je na meniju bilo druženje s loptom. No, dok se većina njegovih suigrača već odmarala ili polako pripremala za ručak, Juru Obšivača još uvijek se moglo pronaći na "pulskoj bombonijeri". Preciznije, u klupskoj ambulanti gdje mu je fizioterapeut Goran Marjanović "ličio dušu i tilo". Naime, kako bi Obšivač bio na raspolaganju treneru Igoru Pamiću za subotnje gostovanje u Kranjčevićevoj, Splićo ništa nije želio prepustiti slučaju te se uz terapije ozljeđenog skočnog zgloba pobrinuo i za popratnu atmosferu s malo klapske glazbe u pozadini. Kapetanski tretman za kapetana, koji je samo ležao i guštao.

- Sve je vrhunski, što drugo da kažem, stvarno ne mogu ništa zamjeriti na tretmanu - s osmijehom je Jure Obšivač popratio naš komentar da bi se drage volje i mi na taj način liječili, a potom je odgovorio na pitanje koje muči mnoge pobornike zeleno-žute boje, da li će zaigrati u posljednjem kolu. - Polako se oporavljam, već sam dva dana trčao i trebao bih biti spreman za subotu. Uvjeren sam da neće biti kao u Osijeku kad sam probao zaigrati, srce je htjelo, no tijelo nije dalo. Izišao sam i na zagrijavanje, ali noga me boljela i nisam mogao početi utakmicu, no za Zagreb ću biti spreman, sto posto.

Nakon nedjeljnog ogleda s Dinamom, okončanog u skladu s najljepšim pulskim željama, za Istru 1961 kolo još nije bilo gotovo jer se čekao ishod večernjeg susreta između Lokomotive i Splita. Remi ili pobjeda domaćina izbacio bi Zagreb iz utrke za Europu te bi samim tim protiv "zeleno-žutih" bili lišeni rezultatskog imperativa, no "grogirani" Splićani, kojima bodovi ništa nisu značili, uspjeli su četiri dana nakon poraza u finalu Kupa pronaći skrivene rezerve snage i s tri pogotka u završnici odvesti Lokomotivu na slijepi kolosijek. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter