Wimbledon: Kraj za Konjuh i Pavića

Ana Konjuh (M. MIJOŠEK)
Ana Konjuh (M. MIJOŠEK)

Mlada hrvatska tenisačica, 16-godišnja Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u 3. kolo Wimbledona, uspješnija od nje bila je 16. nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki sa 6:3, 6:0 u susretu koji je trajao sat i devet minuta.

Konjuh je većim dijelom dvoboja protiv nekada prve igračice svijeta bila ravnopravna suparnica, no nakon što u drugoj igri drugog seta nije uspjela iskoristiti dvije "break-lopte" kojima bi vratila izgubljeni servis u prethodnom gemu njezina je igra pala i iskusna Dankinja je lako privela susret kraju.

U prvom setu dogodio se samo jedam "break", a servis je izgubila Konjuh kod rezultata 4:3 za Wozniacki. Prije i poslije tog gema mlada je Dubrovkinja imala po dvije prilike oduzeti servis Wozniacki, ali što zbog nesreće, a što zbog odličnih poteza Dankinje u tome nije uspjela. Najveću je prigodu Konjuh imala kod rezultata 2:2, ali tada je jedan uadarac Wozniacki na "break-loptu" skliznuo po mreži i postao neuhvatljiv za našu igračicu.

Kada je Wozniacki servirala za prvi set Konjuh je stigla do 15:40, ali uslijedila su dva odlična servisa danske igračice koja nije dopustila Konjuh povratak u set.

Mreža je pomogla Wozniacki i u prvoj igri drugog seta, jer je "break-loptu" iskoristila nakon što je njezin udarac opet skliznuo po mreži. Nakon što Konjuh nije odmah potom uspjela vratiti "break", igra naše igračica je pala, pa je stoga u drugom ostala bez poena.

Ispadanjem Konjuh, Hrvatska je ostala bez predstavnica u ženskom turniru u Wimbledonu.

Hrvatski tenisač Ante Pavić nije se uspio plasirati u 3. kolo Wimbledona, u susretu 2. kola uspješniji je bio Španjolac Feliciano Lopez sa 6:4, 7:6 (4), 7:5 nakon sat i 54 minute igre.

Protiv specijalista za igru na travi Lopeza Pavić je gotovo tijekom čitavog susreta bio nemoćan na reternu, dok je na svom početnom udarcu većinom bio siguran.

U prvome setu Pavić je osvojio tek tri poena na servis Lopeza, dok je Španjolcu "donirao break" pri rezultatu 2:2 kada je napravio dvostruku servis pogrešku na "break loptu". 

Tijekom drugog seta niti jedan igrač nije došao niti u priliku za oduzimanje suparnikovog servisa, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". Pavić je dva puta ima dva boda prednosti (2:0, 4:2), ali je izgubio posljednjih pet poena u odlučujućoj igri.

Jedine dvije "break lopte" u čitavom susretu Pavić je imao u sedmoj igri trećeg seta kada je stigao do 15:40. Nažalost, kod prve nije dobro reagirao, da bi drugu Lopez spasio servoisom. Kod rezultata 5:4 za Lopeza Pavić je spasio dvije meč-lopte i uspio poravnati na 5:5, ali kad je sljedeći put servirao za ostanak u meču ostao je bez poena, te nije uspio još jedan set odvesti do "tie-breaka". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter