Vučko: Došlo je vrijeme za našu pobjedu

Luka Vučko (I. BRKIĆ/CROPIX)
Luka Vučko (I. BRKIĆ/CROPIX)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je petog kola Prve HNL, ogled protiv Lokomotive koji će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" sutra, s početkom u 21 sat. Sva četiri međusobna susreta što su ih ove dvije momčadi odigrale u prošloj sezoni otišla su na stranu Lokomotive, ali sve su to odreda bili dvoboji nakon kojih su u pulskim redovima osuli "drvlje i kamenje" na suce, označivši ih direktnim krivcima za poraze. Zbog svega što je bilo, za očekivati je da su u "zeleno-žutoj" svlačionici ovu utakmicu svrstali u izdvojenu kategoriju.

- Ne "palimo" se posebno na Lokomotivu, nema razloga, jer nama svaka utakmica nosi bod ili tri pa tako i ova te stoga trebamo biti koncentrirani i napaljeni kao i na bilo kojeg drugog protivnika - rekao je Luka Vučko, dokapetan Istre 1961 koji je u prošloj sezoni jednom odmjerio snagu sa sutrašnjim protivnicima.

U dosadašnjem tijeku sezone na utakmicama Istre 1961 mreže su se ukupno zatresle sedam puta, dok su na onima koje je igrala Lokomotiva gledatelji mogli vidjeti čak 21 pogodak.

- Naše prošlosezonske utakmice bile su poprilično otvorene i s dosta golova, ali s obzirom da oni imaju tri poraza u nizu, a da mi još nikog nismo pobijedili, ne vjerujem da će sutra netko srljati grlom u jagode jer će momčad koja prva povede biti u velikoj psihološkoj prednosti. Bit će to jedno nadmudrivanje dvaju trenera i ja se nadam da ćemo mi bolje poslušati našeg nego oni njihovog te da ćemo ono što nam on bude savjetovao uspjeti realizirati na terenu - naglasio je Vučko.

- Cijenimo Lokomotivu, ali mislimo da je došlo vrijeme za našu pobjedu. S obzirom na raspored u ovom kolu, vjerujem da bi nam ona mogla donijeti skok i na četvrtu poziciju, što bi odmah promijenilo kompletnu sliku, ali osvojena tri boda bi nam dodatno podigla samopouzdanje. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter