Vrijeme za prvu domaću proljetnu pobjedu

Dejan Radonjić (M. ANGELINI)
Dejan Radonjić (M. ANGELINI)

Četiri kola prije kraja prvenstva pulski se nogometni prvoligaš nalazi na priželjkivanom, šestom mjestu. S dobrim izgledima da na njemu i ostane do kraja sezone. Sedmi Zadar kasni velikih pet bodova, a s obzirom da momčad trenera Ferde Milina ima pet poraza u nizu nakon onog pulskog troboda, "zeleno-žuti" imaju lijepu priliku ponoviti prošlosezonski prvenstveni uspjeh i time izjednačiti najbolji plasman pulskog prvoligaša u povijesti.
 
Put do tog uspjeha vodi ih još preko Osijeka, Hajduka, Dinama i Zadra. Prvi ispit, ogled s goropadnim Osječanima koji će u petak doći na "Drosinu" na krilima četiri pobjede u posljednjih pet susreta, bit će za trenera Igora Pamića i njegovu momčad treći uzastopni domaći susret s klubovima kojima "gori pod nogama".
 
U 30. su kolu Puljani poraženi od Hrvatskog dragovoljca, u prošlom su 32. kolu remizirali sa Slaven Belupom, a sutra stižu Osječani. Dakle, još jedan suparnik u potrazi za bodovima spasa, "nabrijan" do maksimuma. Usto i suparnik s kojim bi u Istri 1961 drage volje odigrali u gostima. Naime, Puljani su pobijedili u tri posljednja susreta igrana u Gradskom vrtu koji im je prije toga bio nesretan travnjak. U Puli je situacija drugačija. Onih 1:1 prošle jeseni bio je "zeleno-žutima" prvi domaći bod osvojen protiv Osječana nakon četiri poraza. Više nego dovoljno za oprez protiv kluba koji im je prava "crna mačka" na "pulskoj bombonijeri".
 
U kakvom će, dakle, stanju pulska momčad ući u pretposljednji domaći ogled sezone, jer potom će u Puli gostovati još samo Dinamo koji je netom proslavio devetu uzastopnu titulu, znat će se tek na dan utakmice. Svjestan da je za njegovim igračima naporna proljetna polusezona u kojoj je glavni cilj, očekivano, bio polufinalni dvoboj s Riječanima, trener Pamić dao je svojim igračima gotovo dva slobodna dana nakon remija sa Slavenom.
 
Jer u utorak su ujutro pulski igrači odradili rekuperacijski trening, a prvi idući imat će tek danas popodne. I na tom će treningu Paminjo vidjeti hoće li i u kolikoj mjeri moći računati na rekonvalescente Tomislava Havojića i Chunga Woona. Prođu li obojica posljednji test, prvi će se put nakon duže vremena trener pulske momčadi naći u situaciji da može neka kvalitetna rješenja ostaviti i na klupi početkom susreta. (R. CAR)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Podijeli: Facebook Twiter