Vrijeme je za prvu gostujuću pobjedu sezone

Ivan Brkić (T. KRIŠTO/CROPIX)
Ivan Brkić (T. KRIŠTO/CROPIX)

Krajem veljače na utakmici između Istre 1961 i Lokomotive domaću je mrežu čuvao Ivan Brkić. Poslije tog ogleda uslijedila je promjena na "zeleno-žutom" golu na kojem je u naredna tri susreta stajao Igor Lovrić, potom je četiri nastupa upisao Saša Dreven, a onda je Paminjo zatvorio krug i u četvrtak je protiv Slaven Belupa povjerenje opet ukazao Brkiću. Učinio bi to možda i ranije, da se najmlađi od pulskih čuvara mreže nije ozlijedio na okupljanju U-21 reprezentacije koja je u La Speziji odmjerila snagu sa selekcijom mladih igrača koji nastupaju u talijanskoj Drugoj ligi. Da stvar bude još gora, do ozljede nije došlo na utakmici nego na treningu.

- U ponedjeljak smo otputovali za Italiju, u utorak ujutro odradili jedan trening i u srijedu odigrali utakmicu u kojoj ja nisam sudjelovao jer sam na tom jedinom treningu, kojeg smo mi golmani odradili posebno, krivo doskočio - prisjetio se Ivan Brkić, golman Istre 1961. - Ništa strašno, ali sasvim dovoljno da se nešto poremeti i vrati bol u lijevom zglobu kojeg sam već dvaput bio ozlijedio. Stoga sam preskočio tu utakmicu, ali sada je sve u redu, još uvijek stavim bandažu, više zbog predostrožnosti dok se noga ne stabilizira, no mogu normalno igrati.

Potvrdio je to protiv "farmaceuta", još jednom susretu odigranog ovog proljeća u kojem su se "zeleno-žuti" u završnici uspjeli vratiti iz ponora.

- Mislim da nismo loše odigrali, željeli smo tu pobjedu, no opet su nam se potkrale neke pogreške koje su nas u tome spriječile. Na kraju smo imali malo sreće u završnici te smo uspjeli spasiti barem bod, ali i to je draž nogometa. Kako je Slaven uspio zabiti Zagrebu, iz nekog odbijanca, na taj su ga način ovom prilikom primili od nas - istaknuo je Brkić. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter