Bačva: U apartmanu pronađen mrtav mladi par

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladić (P. B.), u dobi od 27 godina iz Poreča i 22-godišnja djevojka (L. N.) iz Varvari pronađeni su mrtvi u apartmanu agroturizma Milena u mjestu Bačva kod Višnjana u nedjelju oko 10 sati. Istražitelji tijekom poslijepodneva nisu htjeli spekulirati oko uzroka smrti dviju mladih osoba, već smo od zamjenika županijske državne odvjetnice Eddya Putigne doznali da postoji sumnja u nasilnu smrt, no da to treba tek utvrditi.

Otac djevojke rekao nam je da je o tragičnom događaju doznao od trećih osoba, a ne od policije. Potvrdu od policije dobio je tek kada je osobno došao u Bačvu, a nakon prvog šoka bio je prilično srdit na policajce koje je optuživao da mu nisu odmah javili o nemilom događaju.

Mladi par pronađen je mrtav u jednom od apartmana agroturizma gdje je prespavao zajedno s ostalih 18 uzvanika svadbe koja je održana u subotu. Par se jutros oko 9.30 sati nije pojavio na doručku te su nešto kasnije drugi otišli pogledati što je s njima. Jedan od uzvanika ušao je u apartman i ugledao stravičnu sliku dvaju beživotnih tijela te su odmah izviješteni policija, mrtvozornik i državni odvjetnik koji su došli u Bačvu. Policija je radi očevida razvukla trake ispred agroturizma, a lokal u nedjelju nije radio.

Vlasnici agroturizma, obitelj iz Bačve, šokirani su smrću dvoje mladih i tijekom očevida nam nisu mogli puno reći budući da policija ni njima nije davala nikakve informacije. Zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna nam je po okončanju očevida potvrdio da su pronađena dva tijela, muško i žensko, a da će se uzrok smrti utvrditi naloženom obdukcijom.

"Sumnjamo na kazneno djelo, a više ćemo znati kada provedemo očevid, obdukciju, te sve dokazne radnje. Uglavnom, za sada kvalifikacije kaznenog djela ne mogu reći", kazao nam je Putigna.

Iz policije smo dobili informaciju da će u ponedjeljak nastaviti s provođenjem dodatnih dokaznih radnji na mjestu događaja. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter