Više od 250 nogometnih trenera u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez će po drugi puta ugostiti kongres Udruženja koje okuplja europske trenerske udruge (AEFCA) na kojem će od 9. do 12. prosinca u Zagrebu brojni europski treneri slušati predavanja međunarodnih i domaćih stručnjaka.

Ugledni skup će na otvaranju pozdraviti i predstavnik MZOS-a, Tomislav Paškvalin, te predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač i njegov stručni stožer bit će gosti panel diskusije na početku ovog kongresa, a konferencija će i završiti na sličan način, razgovorom s proslavljenim trenerima, uključujući Miroslava Ćiru Blaževića, Otta Barića i Stanka Poklepovića. FIFA i UEFA instruktor Gerard Houllier bit će jedan od predavača, a svoja znanja i iskustva s kolegama će podijeliti i Bernd Stober, glavni skaut Njemačkog nogometnog saveza i Mika Paatelainen, izbornik finske reprezentacije. Pokazne treninge održat će hrvatska U-17 reprezentacija i U-15 momčad GNK Dinama. Na kongresu će sudjelovati oko 250 inozemnih i domaćih trenera.

Pozvani su i svi bivši izbornici hrvatske reprezentacije, treneri MAXtv Prve lige, 2. HNL kao i voditelji nogometnih škola, treneri s UEFA PRO licencom i drugi gosti. Službeni program počinje u srijedu u 9:00 sati pozdravnim govorima, a istoga dana na kongresu će panel diskusiju imati izbornik Kovač i njegov stručni stožer. U četvrtak će, osim na bogatom stručnom programu, sudionici prisustvovati utakmici Europske lige između Dinama i Celtica, a u petak će zanimljivo biti na spomenutom okruglom stolu s proslavljenim trenerima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter