Posljednji filtar prije odlaska na Poljud

Saša Dreven (D. MEMEDOVIĆ)
Saša Dreven (D. MEMEDOVIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 danas je posljednji pripremni susret prije početka nove sezone, "generalka" protiv Hrvatskog dragovoljca koja će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 19 sati.

U protekloj sezoni ove dvije momčadi četiri su puta odmjerile snagu i u prva tri susreta slavili su "zeleno-žuti", no onaj četvrti, odigran prije točno tri mjeseca na pulskoj "bombonijeri", otišao je na stranu "crnih" iz Sigeta. Na njihovu žalost, ni ta tri boda nisu im bila dovoljna da zadrže prvoligaški status, a danas ćemo se na licu mjesta moći uvjeriti je li silazak u niži rang doveo do osipanja njihovih redova, uobičajene slike u hrvatskom nogometu.

Tijekom ljetne stanke Siget su Pulom zamijenili Šime Gregov i Dario Tomić, bilo je još nekoliko odlazaka poput onog Bačelić Grgića koji je potpisao za belgijski Cercle Brügge, no stigli su i neki novi igrači koji su se pridružili starosjediocima te zajedno s njima 1. srpnja započeli pripreme za drugoligašku sezonu.

- Hrvatski dragovoljac se nije "raspao" kao što se to zna dogoditi s nekim klubovima kad ispadnu iz Prve lige, zadržali su kvalitetnu momčad i sigurno će se čim prije željeti vratiti u društvo najboljih. Takve su im ambicije, barem se tako priča i po tome bi se dalo zaključiti da nas danas očekuje dobra utakmica, prava uvertira pred ono što će nas na početku sezone dočekati u Splitu, rekao je Saša Dreven, golman Istre 1961.

- Jedno je sigurno, mi ćemo s naše strane odigrati maksimalno ozbiljno, kao da se radi o borbi za prvenstvene bodove, onako kako smo odradili i ove prijašnje pripremne utakmice. Tjedan dana je do početka sezone i nema previše mjesta za kalkulacije, a usto je svatko od nas svjestan da smo mi igrači ti koji se svojim radom stavljamo u momčad i vadimo iz nje. Trener je tu samo da nam pomogne, nešto sugerira te na kraju zahvaljujući svom "šmeku" sve to prepozna, ukomponira i definira sastav, ali na nama je da se na terenu pokažemo, dokažemo i tako izborimo mjesto u momčadi, veli on.

Drugim riječima, ako Paminjo još uvijek u glavi nije složio momčad s kojom će sljedeće nedjelje istrčati na Poljudu, današnji susret mogao bi biti posljednji "filtar" koji će mu razjasniti neke nedoumice, ako one još uvijek postoje. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter