US OPEN: Tereza Mrdeža junakinja kvalifikacija

Tereza Mrdeža (M. MIJOŠEK)
Tereza Mrdeža (M. MIJOŠEK)

Marin Čilić će u obranu naslova pobjednika US Opena  krenuti protiv argentinskog kvalifikanta Guida Pelle, 91. igrača svijeta. Suparnicu iz kvalifikacija doznala je i Mirjana Lučić-Baroni, koja će igrati protiv Nizozemke Kiki Bertens. Mogao se dogoditi  hrvatski derbi, dvoboj Makaranke i 24-godišnje Porečanke Tereze Mrdeža, koja je spasila tri meč lopte za senzacionalnu pobjedu nad Kazahstankom Jaroslavom Švedovom u "tie breaku" trećega seta u posljednjem kolu kvalifikacija. Švedova, dvaput četvrtfinalistkinja Roland Garrosa, prvu je meč loptu imala u "tie breaku" drugoga seta.

- Svaka lopta je ista i ako uspiješ ostati hladne glave, imaš šanse osvojiti poen. O rezultatu se u meču ne razmišlja - poručila je Tereza Mrdeža iz New Yorka gdje je izborila prvi nastup u glavnom ždrijebu jednog grand slam turnira.

Petra Martić i Donna Vekić nisu prošle, Tereza, 193. na WTA ljestvici, nanizala je tri pobjede u kvalifikacijama. Suparnica na premijeri na Grand Slam turnirima bit će joj Ruskinja Jevgenija Rodina.

- Rodina je vrlo uporna i brza igračica pa opet očekujem tešku borbu i neizvjestan meč. Naravno, ja ću, kao i uvijek do sada, dati svoj maksimum.

Nagrada će biti i u dolarima, 39.500 američkih dolara donosi ispadanje u prvom kolu, a drugo  kolo donosi zaradu od 68.600 dolara...

- Za US Open sam se posebno i dugo pripremala jer je beton podloga na kojoj se najbolje osjećam. Sva tri meča u kvalifikacijama bila su vrlo teška i iscrpljujuća, ali uspjela sam pronaći igru koja me, na kraju, i dovela do ulaska u glavni turnir - dodala je Mrdeža.

Kvalifikacije, 3. kolo: A. Zverev - Dodig 7:6 (4), 7:5. (Z. H.)


Podijeli: Facebook Twiter