Umagu opet domaćinstvo Juventusovog kampa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ovoga ljeta u Umagu će biti održana dva izdanja nogometnog kampa jednog od najvećih klubova u Europi, Juventusa. Preciznije, riječ je o dva termina - od 29. lipnja do 5. srpnja te od 6. do 12. srpnja.

- S velikom se radošću vraćamo i ove godine. Uvjeti za rad, tereni i smještaj lani su bili na visokoj razini, a to u potpunosti odgovara našim standardima. Nadam se da ćemo se i ovoga ljeta družiti s velikim brojem mladih nogometaša i da ćemo im uspjeti prenijeti Juventusove vrijednosti, kvalitetu i način rada, rekao je Marco Isnardi, direktor Juventusove škole nogometa na prigodnoj presici, održanoj ovog četvrtka u Zagrebu.

Kao i lani, glavni promotor ovog projekta za Hrvatsku bit će Robert Kovač. Jedina je razlika u tome što sad nastupa i kao prvi asistent izbornika Nike Kovača, s kojim ovih dana dovršava plan priprema za svjetsko prvenstvo.

- Pratimo formu i nastupe naših reprezentativaca i veselimo se skorom početku priprema. Što se tiče Juventusovog kampa, koncept treninga, visoki standardi i angažman oko svakog polaznika svrstavaju ga u sam vrh nogometnih škola na svijetu. Uz čeličnu volju i predanost, treninzi su od presudne važnosti za napredak i razvoj u nogometu, posebno kod mladih igrača, rekao je Kovač.

Kampovi u Umagu namijenjeni su dječacima u dobi između 8 i 16 godina. Svi treninzi prilagođeni su uzrastu polaznika i razini njihovih nogometnih vještina, s time da je Juventus osigurao po jednog trenera na 12 mladih sportaša. Povrh toga, za golmane je osmišljen poseban program rada.

- Iako se trenira u grupama, svakome se pristupa i pojedinačno. To je jedini način da svatko vlastite sposobnosti dovede do maksimuma. Sve se radi prema detaljno razrađenoj Juventusovoj metodi, zaključio je koordinator kampa Davide Fornaca. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter