Umag spreman za 25. ATP turnir Vegeta Croatia Open

Marin Čilić (M. MIJOŠEK)
Marin Čilić (M. MIJOŠEK)

Sve je spremno za održavanje 25. izdanja najstarijeg i najpoznatijeg hrvatskog ATP turnira Vegeta Croatia Opena koji će se od 17. do 27. srpnja održati u Umagu.

Listu igrača jubilarnog turnira predvode pobjednici Umaga iz posljednje tri godine: najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, pobjednik umaškog turnira u 2012. godini, pobjednik iz 2011. Aleksandr Dolgopolov, kao i branitelj prošlogodišnjeg naslova Tommy Robredo te prošlogodišnji finalist Fabio Fognini.

- Marin je uvijek jako dobro igrao u Umagu. Konkurencija je kao i svake godine izrazito jaka, stoga vjerujem da će biti jako puno zanimljivih mečeva. Tommy Robredo je u Wimbledonu došao do četvrtog kola, gdje ga je zaustavio Roger Federer. Dolgopolov i Fognini također su imali dobre nastupe na Wimbledonu, tako da sad u ždrijebu Umaga imamo četiri igrača iz Top 20, kazao je direktor turnira Vanja Božičković.

Jubilarni 25. Vegeta Croatia Open nudi ove godine mnogo sadržaja. Jubilej će biti obilježen atraktivnim ekshibicijskim mečom četvorice nekadašnjih šampiona - Gorana Ivaniševića, Thomasa Mustera, Henrija Lecontea i Mansoura Bahramija - koji se igra 19. srpnja na ATP stadionu, odmah nakon svečanog otvorenja turnira.

Bogat je i prateći program turnira. Tu je ponovno, peti put, Istria Gourmet Festival, manifestacija koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što daje plodna istarska zemlja. Najugledniji istarski vinari, tartufari, maslinari i kuhari deset će dana u četiri zone posjetiteljima Umaga pružati užitke za sva osjetila.

Uz vrhunski tenis i gourmet program, jubilarni 25. Vegeta Croatia Open donosi i više od 100 sati uzbudljivog glazbenog i zabavnog programa. Glazbeni program ATP Party Nights otvorit će ove godine Hladno pivo, a odličnu zabavu jamče i nastupi Gustafa, Luke Nižetića, grupe Nola, Natali Dizdar i The Frajli iz Novog Sada. Ove godine prvi put se održava Summer Sensation party, show u trajanju od četiri sata u kojem nastupaju svjetski DJ-i, plesači, akrobati i profesionalni umjetnici s Ibize. Ulaz na glazbena događanja je besplatan.

- Istria Gourmet Festival se s četiri restorana, 15 vinara, ponudom pršuta, tartufa i sireva pozicionirao kao važno mjesto predstavljanja ponude biranih istarskih proizvođača, ali i kao sadržaj koji pored tradicionalnog zabavnog programa sa 100 sati glazbe, umaški teniski turnir oblikuje u cjelovitu turističku manifestaciju, ističe Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora turnira. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter