Umag: Prva pobjeda Ćorića na ATP Touru

Borna Ćorić (M. MIJOŠEK)
Borna Ćorić (M. MIJOŠEK)

Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić ostvario je svoju prvu pobjedu na ATP Touru svladavši u 1. kolu Umaga Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6-2, 6-4 nakon sat i 37 minuta igre.

Ćorić je protiv 13 godina starijeg i 184 mjesta bolje plasiranog suparnika (Roger-Vasselin je 46., a Ćorić 230. igrač na ATP ljestvici) dominirao od samoga početka. Naš je mladi as osvajao gotovo sve poene nakon dužih izmjena te konstantno prijetio oduzimanjem servisa Francuzu.

Nakon što je odmah u prvoj igri napravio "break" ostavivši Roger-Vasselina bez osvojenog boda, kod vodstva 2-0 Ćorić je imao pet prilika za novo oduzimanje servisa, ali se Roger-Vasselin nakon velike borbe ipak uspio "upisati" na semafor. Ipak, kod vodstva 3-1 Ćorić je uspio ostvariti još jedan "break" za osiguranje seta. Za dodatnu injekciju samopouzdanja 17-godišnji Zagrepčanin je prilikom servisa za set izvukao 0-40 i priveo prvu dionicu igre sa 6-2 u svoju korist.

U drugom setu Ćorić je ostvario "break" za 2-1, a tu je prednost uspio održati do kraja. Prilikom servisa za pobjedu Ćorić je bio suočen s dvije "break-lopte", ali obje je spasio odličnim servisom, da bi iskoristio ukupno treću meč-loptu.

Iako mu je ovo prva pobjeda na ATP Touru, nije i najveća u dosadašnjoj Ćorićevoj karijeri. Najveći rezultat dosada mu je pobjeda protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv pobjednika susreta između Ante Pavića i kvalifikanta.

Pavić na Zeballosa, Delić na Cuevasa

Hrvatski tenisači Ante Pavić i Mate Delić saznali su imena suparnika u 1. kolu ATP turnira u Umagu, Pavić će igrati protiv Argentinca Horacija Zeballosa, dok će Delić odmjeriti snage s Urugvajcem Pablom Cuevasom.

Pavić i Delić, koji su nastup u glavnom ždrijebu zaslužili putem pozivnica organizatora, morali su čekati do ponedjeljka da bi saznali suparnike, koji su morali dobiti po tri meča u kvalifikacijama. Na kraju su dobili dvojicu najtežih mogućih protivnika jer je Cuevas bio postavljen za prvog, a Zeballos za drugog nositelja kvalifikacija.

Pobjednik susreta između Pavića i Zeballosa u 2. će kolu igrati protiv Borne Ćorića. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter