Umag: Predstavljeno treće izdanje utrke "Istrian Wine Run"

 Ivica Matošević i Senad Hodžić  (M. MIJOŠEK)
Ivica Matošević i Senad Hodžić (M. MIJOŠEK)

"Željeli smo biti jedinstveni, zato smo krenuli s jednim spojem trčanja i gastronomije, da se malo zabave oni koji vole trčati, a oni koji ne trče da se malo oprobaju", pojasnio je uvodu Senad Hodžić, direktor "Istrian Wine Runa", najavljujući utrku što će se održati 4. rujna. Budući da je cilj utrke nadomak ATP Stadiona Gorana Ivaniševića, umaški turnir bio je prigoda za predstavljanje trećega izdanja. U Hodžićevu društvu bili su direktor "Istraturista" Ronald Korotaj i Ivica Matošević, ugledni istarski vinar i jedan od začetnika maratona što se trči, slikovito rečeno, kroz istarske pejzaže i - vinske podrume.

- Ove godine smo ubacili puno više ića i pića, više glazbe, što će utjecati na naš vizualni izgled. Novost su "Lino Kid's Run" i Expo dan ranije, dječja utrka i prezentacija proizvoda naših partnera i sponzora - dodaje Hodžić.

Maratonska utrka (42 km) kreće 4. rujna u 8 sati iz Momjana, dok  iz Brtonigle kreće polumaraton i štafeta 3x7 kilometara. Svi koji stignu do cilja, za uspomenu dobivaju finišersku bocu. A do cilja stignu svi, bez obzira na formu. Organizatori su popustljivi, iako je za maraton rok šest, a za polumaraton tri sata.

- Smisao je da to bude veselje i doživljaj. Pobjednik maratona za nagradu dobiva onoliko vina koliko je težak. Postavi se klackalica i slažu se vina na drugu stranu. Srećom, pobjednici su uvijek mršavi... A vina ne može nestati ni na fešti u cilju budući da je 17 vinara okupljeno u utrci - kaže Matošević.

Prijave se primaju do 15. kolovoza na internetskoj stranici www.istrianwinerun.hr. Organizator ističe da se radi o trčanju, degustiranju, zabavi i maskenbalu! Zainteresiranih ima sve više, poslije 300 sudionika prve te 800 druge godine, sada se očekuje preko tisuću, pa čak i tisuću i petsto maratonaca i trkača.

- Fizička aktivnost i gastronomija idu ruku pod ruku. Uostalom, nekad su se umjesto izotonika koristila vina - ističe Ronald Korotaj. - Ovo je pravi spoj i interes raste, naša je želja udvostručiti brojke u odnosu na prošlu godinu, što nije nemoguće.

Prve prijave poslane su iz Kanade, Australije i SAD-a, što raduje organizatore želja kojih je privući što više stranih gostiju. Ali dobrodošli su i domaći.

(Z. HORVAT)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter