U Splitu pokopan Vladimir Beara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proslavljeni golman Hajduka Vladimir Beara, koji je prije dva dana umro u 86. godini života danas je u poslijepodnevnim satima pokopan na splitskom gradskom groblju Lovrinac u nazočnosti mnoštva uglednika sportaša i sporstkih djelatnika.

Posljednjem ispraćaju na Lovrincu nazočio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker, a u ime HNS-a nazočnima se obratio Zorislav Srebrić rekavši da nas napušta čovjek koji je za života postao legenda.

- Uspomenu na legendarnog Bearu čuvat ćemo za sve buduće naraštaje - istaknuo je Srebrić.

Po Srebrićevim riječima, nije samo hrvatski nogomet izgubio istinskog velikana jer Beara je "bio pojam i u svjetskim razmjerama".

- Beara je bio izvanserijski vratar ali i osoba koja je promijenila pogled na golmansku poziciju - rekao je Srebrić, naglašavajući kako je Beara bio jednako tako i dobar čovjek.

U ime navijačke skupine Torcida na posljednjem ispraćaju od Beare se kratkim govorom oprostila Branka Mlinar, a u ime Hajduka Nikola Koceić. Kovčeg s posmrtnim ostacima Beare na posljednjem ispraćaju bio je zamotan u Hajdukovu zastavu, a na pogrebu njemu u čast otpjevana je i pjesma "Hajduk živi vječno", te zapaljena jedna baklja. Na posljednjem ispraćaju su bili, između ostalih, sadašnji i bivši nogometaši Hajduka te predsjednik Uprave kluba Marin Brbić, predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani i sportski direktor Hajduka Goran Vučević. Među brojnim uglednicima nazočio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Bearu mnogi nogometni stručnjaci smatraju najboljim golmanom svijeta pedesetih godina prošlog stoljeća, a neki ga uvrštavaju u uži krug najboljih svjetskih golmana svih vremena. Prije pokopa je na Poljudu održana i komemoracija u čast Vladimira Beare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter